Leivonmäki-Seura ry
Ajankohtaista


Valokuvauskilpailun tulokset PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Sinikka Lahti   
14.01.2018 19:32

Leivonmäki-Seuran valokuvauskilpailu: Leivonmäki satavuotiaassa Suomessa

Valokuvauskilpailun aiheena oli Leivonmäki satavuotiaassa Suomessa.
Kilpailuun osallistuneissa kuvissa painottui odotetusti luonto – ja luontoaiheisia kuvia
myös palkittiin. Aiheiden kohdalla tuomaristo kiinnitti huomiota siihen, että rakennettu
ympäristö ja esimerkiksi kirkonkylän taajama puuttui kuvista kokonaan,
toisin kuin lasten piirustuskilpailussa. Luonto vaikuttaa inspiroivan valokuvaajia, ja hienoja kuvia luonnosta olikin saatu.

Tuomariston päätökset perustuivat yhteiseen pohdintaan siitä, mitä kilpailun aihe
meidän mielestämme sisältää ja merkitsee. Ajatuksemme kulkivat melko laajoissa
näkökulmissa, ja siksi palkittujen kuvien aiheet ovat tuttuja ja arvokkaita, perinteisiäkin.
Vaikka päätöstä jouduttiin jonkin aikaa pohtimaan ja puntaroimaan,
oli tuomaristo tuloksissa yksimielinen. Olemme nimenneet kaksi mielestämme parasta kuvaa.

Lämmin kiitos kaikille valokuvauskilpailuun osallistuneille!
Toivottavasti Leivonmäen kuvaaminen eri näkökulmista pysyy
kaikkien osallistujien harrastuksena tulevaisuudessakin!

22.11.2017

Kirsi-Maria Hytönen, Kari Gyldén ja Elli Lahtonen

 

Palkitut kuvat

1. Kurjet keväällä Kivisuolla

Kuvaaja: Marianne Kosonen

Kurjet ovat ilmiselvä kuva-aihe Leivonmäkeä esittävissä kuvissa, mutta se vain nostaa tämän kuvan arvoa: kurjet ovat meille kaikille tärkeitä. Lisäksi kuva on erinomainen luontokuva. Siinä on vangittu hieno hetki, kun kurkipari on juuri lähdössä lentoon. Keväinen pälven ja lumen vaihtelu metsässä ja suolla antaa hienon taustan kurjille, jotka erottuvat kuvasta tarkasti. Kurjet liittyvät symbolisesti paitsi Leivonmäkeen myös vuodenaikojen vaihteluun ja toiveikkuuteen: syksyllä kurkien lähtö herättää ikävää ja kaipuuta, mutta ne palaavat aina keväällä tuttuihin paikkoihin. Kurkikuva sopii parhaiten esittämään Leivonmäkeä satavuotiaassa Suomessa – mennyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta.

 

2. Koskikarankierros

Kuvaaja: Viola Fredin

Luontopolun pientä koskea esittävässä kuvassa ovat paikallaan niin värit, tunnelma kuin aihekin. Kansallispuiston luonto on tärkeä osa sekä tämän päivän leivonmäkeläisyyttä kuin tulevaisuuttakin, jossa luonnonsuojelun merkitys ei ainakaan vähene. Kosken kuohu on tallennettu kuvassa hienosti. Kuva on suunniteltu hyvin, asetelma on tasapainoinen ja silmää miellyttävä. Virtaava vesi on elämänvoimainen ja vahva aihe kuvalle, ja tässä se on hienosti keskellä vanhaa, luonnontilaista metsää. Tunnelma on taianomainen, sadunomainen ja salaperäinen.

Viimeksi päivitetty 14.01.2018 19:36
 
ITSENÄISYYSPÄIVÄN ILTAKAHVIT 6.12. klo 18-20 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Sinikka Lahti   
15.11.2017 09:58

Tervetuloa Kotiseututalo Simolaan- "linnanjuhliin"- kahvittelemaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi!

 
SILMUKKASISKOT SIMOLASSA 18.11. PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Sinikka Lahti   
15.11.2017 09:52

Tule viettämään ihanaa käsityöpäivää Kotiseututalo Simolaan Kuhasenmäentielle. Ovet ovat avoinna 10-15. Simolan kahvila avoinna!!

 
LUONNON MUISTOMERKKI PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Sinikka Lahti   
31.10.2017 08:58

Hei

Joutsan kunnanhallitus päätti 30.11. perustaa Joutsaan luonnonsuojelulain mukaisen luonnonmuistomerkin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Kohteen löytämiseksi pyydetään esityksiä kuntalaisilta.


Esitettyjen kohteiden arviointia varten päätettiin perustaa valmisteleva työryhmä, johon pyydetään edustajat Joutsan ja Leivonmäen kotiseutuyhdistyksistä ja lisäksi mukaan kutsutaan Nina Kuikka ja Marika Masalin-Weijo kunnasta ja aloitteen tekijä Lea-Elina Nikkilä (pj).


Toivon, että kotiseutuyhdistykset nimeävät työryhmään edustajansa ja ilmoittaisivat ne minulle niin, että voimme pitää kokouksen esitysten läpikäymiseksi 15.11. jälkeen ja ennen kulttuurityöryhmän kokousta, joka virallisesti valitsee kohteen 24.11. kokouksessaan.


Kohteen löytämiseksi pyydetään kuntalaisilta ehdotuksia 15.  marraskuuta mennessä ja kulttuurityöryhmän valitsema kohde  julkistetaan joulukuun 6. Itsenäisyyspäivän juhlassa Joutsan yhtenäiskoululla.


Ehdotuksia Joutsan Luonnonmuistomerkiksi voi jättää kunnanvirastolle, Joutsan ja Leivonmäen kirjastoihin kirjallisesti tai kirjasto- ja kulttuuritoimen esimies Nina Kuikalle sähköpostilla tai puhelimitse. Toivon myös kotiseutuyhdistyksiltä aktiivisuutta etsiä ja ehdottaa mielestään sopivia kohteita.


Muualla kuin valtion maalla päätöksen luonnonmuistomerkin rauhoittamisesta tekee kunta. Päätös voidaan tehdä vain maanomistajan hakemuksesta tai suostumuksella.

Näin Kuntaliitto luonnehtii kampanjaa:

Luonto on lähellä jokaista suomalaista, ja me osaamme myös arvostaa sitä. Luonnonmuistomerkit ovat merkittävä osa Suomen historiaa ja ovat paikkakunnillaan tärkeitä maamerkkejä edelleen.

Suomi 100 -juhlavuonna on hyvä tilaisuus valita kunnasta sopiva kohde ja perustaa se luonnonmuistomerkiksi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.

Muistomerkillä kunta saa näkyvyyttä ja kohteen niin matkailun edistämiseen, tapahtumien vetonaulaksi kuin myös opetuskohteeksi. Kohde on kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle ja kalleimmalle aarteellemme Suomen Luonnolle.

Kuntaliiton Luonnonmuistomerkki 100-vuotiaan Suomen kunniaksi -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.


Ystävällisin terveisin Lea-Elina

 
ISÄNPÄIVÄN LOUNAS SIMOLASSA 12.11.2017 klo 11-15 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Sinikka Lahti   
17.10.2017 06:02

Tervetuloa viettämään isänpäivää Simolaan ! Katamme isänpäivän kunniaksi lounaan. Varattavissa ennakkoon p. 0400-641348/ Iiris.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Kirjaudu | JP Kone 2009