Valokuvauskilpailun tulokset
14.01.2018 19:32

Leivonmäki-Seuran valokuvauskilpailu: Leivonmäki satavuotiaassa Suomessa

Valokuvauskilpailun aiheena oli Leivonmäki satavuotiaassa Suomessa.
Kilpailuun osallistuneissa kuvissa painottui odotetusti luonto – ja luontoaiheisia kuvia
myös palkittiin. Aiheiden kohdalla tuomaristo kiinnitti huomiota siihen, että rakennettu
ympäristö ja esimerkiksi kirkonkylän taajama puuttui kuvista kokonaan,
toisin kuin lasten piirustuskilpailussa. Luonto vaikuttaa inspiroivan valokuvaajia, ja hienoja kuvia luonnosta olikin saatu.

Tuomariston päätökset perustuivat yhteiseen pohdintaan siitä, mitä kilpailun aihe
meidän mielestämme sisältää ja merkitsee. Ajatuksemme kulkivat melko laajoissa
näkökulmissa, ja siksi palkittujen kuvien aiheet ovat tuttuja ja arvokkaita, perinteisiäkin.
Vaikka päätöstä jouduttiin jonkin aikaa pohtimaan ja puntaroimaan,
oli tuomaristo tuloksissa yksimielinen. Olemme nimenneet kaksi mielestämme parasta kuvaa.

Lämmin kiitos kaikille valokuvauskilpailuun osallistuneille!
Toivottavasti Leivonmäen kuvaaminen eri näkökulmista pysyy
kaikkien osallistujien harrastuksena tulevaisuudessakin!

22.11.2017

Kirsi-Maria Hytönen, Kari Gyldén ja Elli Lahtonen

Palkitut kuvat

1. Kurjet keväällä Kivisuolla

Kuvaaja: Marianne Kosonen

Kurjet ovat ilmiselvä kuva-aihe Leivonmäkeä esittävissä kuvissa, mutta se vain nostaa tämän kuvan arvoa: kurjet ovat meille kaikille tärkeitä. Lisäksi kuva on erinomainen luontokuva. Siinä on vangittu hieno hetki, kun kurkipari on juuri lähdössä lentoon. Keväinen pälven ja lumen vaihtelu metsässä ja suolla antaa hienon taustan kurjille, jotka erottuvat kuvasta tarkasti. Kurjet liittyvät symbolisesti paitsi Leivonmäkeen myös vuodenaikojen vaihteluun ja toiveikkuuteen: syksyllä kurkien lähtö herättää ikävää ja kaipuuta, mutta ne palaavat aina keväällä tuttuihin paikkoihin. Kurkikuva sopii parhaiten esittämään Leivonmäkeä satavuotiaassa Suomessa – mennyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta.

2. Koskikarankierros

Kuvaaja: Viola Fredin

Luontopolun pientä koskea esittävässä kuvassa ovat paikallaan niin värit, tunnelma kuin aihekin. Kansallispuiston luonto on tärkeä osa sekä tämän päivän leivonmäkeläisyyttä kuin tulevaisuuttakin, jossa luonnonsuojelun merkitys ei ainakaan vähene. Kosken kuohu on tallennettu kuvassa hienosti. Kuva on suunniteltu hyvin, asetelma on tasapainoinen ja silmää miellyttävä. Virtaava vesi on elämänvoimainen ja vahva aihe kuvalle, ja tässä se on hienosti keskellä vanhaa, luonnontilaista metsää. Tunnelma on taianomainen, sadunomainen ja salaperäinen.

Viimeksi päivitetty 14.01.2018 19:36