Seuramme on kotiseutumme ja kylämme hyväksi toimiva yhdistys. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1979. Omistuksessamme on kotiseututalo Simola, ja haluamme ylläpitää sekä huolehtia maakunnallisestikin merkittävästä kulttuurihistoriallisesta rakennuksesta ja sen pihapiiristä. Simolaa on kunnostettu kahteen kertaan yhdistyksemme voimin. Ensimmäinen entisöinti tehtiin v. 1992 Opetusministeriön ja leivonmäkisten talkootyön avulla. Toinen mittavampi korjaus- ja huoltohanke toteutettiin vuosina 2010-2012 Maaseutukehitys ry:n rahoituksella.

Järjestämme Simolassa tapahtumia omana toimintana, mutta myös yhteistyökumppaneidemme kanssa. Simola on myös vuokrattavissa kokouksiin ja erilaisiin perhejuhliin.

Leivonmäki-Seura toimii mukana myös kylätapahtumissa. Järjestämme kesäisin Leivonmäen markkinat sekä Leivonmäki-viikon tapahtumia. Kylän siivoustalkoot ovat myös keväinen tempauksemme.

Simolan aitoissa on vanhaa maatalousaiheista esineistöä, jota pyritään saamaan näyttelykuntoon. Viime vuonna olemme saaneet esineistön pääosin luetteloitua.

Jäsenmaksut

Olet tervetullut mukaan toimintaamme. Jo liittymällä jäseneksemme tuet toimintaamme ja kaiken muunkin avun ja osallistumisen otamme kiitollisena vastaan.

Jäsenmaksut 2020

10€ henkilöjäsenmaksu

20€ perhejäsenmaksu (perheenjäseniä ovat samassa perheessä asuvat aikuiset sekä lapset senvuoden loppuun asti kun täyttävät 18-vuotta)

20€ kannattajajäsenmaksu (yhteisöt)

Leivonmäki-Seuran jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille FI14 5226 0240 0065 74.
Kirjoita viestikenttään yhteystiedot, myös sähköpostiosoite

Kotiseututalo Simolan historia

Tyylipuhtaan Empire-rakennuksen Simolan on rakennuttanut kauppias Matti Gadolin 1860-luvulla pohjalaisin kirvesmiesvoimin. Rakennus toimi 1800-luvulla vuosikymmeniä lähinnä kestikievarina. Vuonna 1926 talo siirtyi huutokaupassa Leivonmäen kunnan omistukseen. Sen jälkeen talossa on toiminut kulkutautisairaala ja lääkärin vastanotto. Talvisodan aikana rakennus pihapiireineen oli Suomen armeijan käytössä ilmavalvonnan vartiotupana sekä armeijan tavaravarikkona. Sotien jälkeen rakennuksessa oli kuusi 1-2 huoneen asuntoa vuokrakäytössä vuoteen 1990 saakka.

Pihapiiri

Lähimpänä päärakennusta on entinen kaupan makasiini (ylämakasiini), sen vieressä liiterirakennus ja perimmäisenä kahdeksi saunaksi jaettu rakennus.
Saunan viereen on yhdistys pystyttänyt entisen Osuuskaupan makasiinin (alamakasiini) kirkon läheltä. Sen eteen on tehty penkkirivit ja makasiinin konki toimii tarvittaessa esiintymislavana. Alamakasiinin viereen on yhdistyksen entinen puheenjohtaja Tauno Riihiaho rakentanut tunnelmallisen kodan tulisijoineen.

Leivonmäkiseuran puheenjohtajat

Tauno Riihiaho 1979-1985, 2003-2008